Tuesday, July 24, 2012

El Açması Börek









Hamuru için:



1 Su bardağı yoğurt



1 Su bardağı süt



Yarım su bardağı sıvı yağ



3 Yumurta (2 sarısı üzerine)



1 Kabartma tozu



Aldığı kadar un, tuz



İçi için:



1 Küçük kâse kıyma (265gr.)



1 Büyük soğan



1 Küçük kırmızı dolmalık biber



1 Küçük sarı dolmalık biber



1 Yeşil biber



2 Büyükçe patates



Sıvı yağ, maydanoz, tuz



Yapılışı: Süt, yoğurt, yağ, yumurtalar karıştırılır. Un, kabartma tozu, tuz eklenir ve ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Hamur 8 parçaya kesilir, bezeler yapılır. Hamurun biri merdaneyle açılır. Bir kenarına içten konur rulo şeklinde sarılır. Gül böreği şekli verilir tepsiye konur. Diğer hamurlar da aynı şekilde hazırlanır, tepsideki böreğin etrafına sarılır. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürülür, fırında pişirilir.



İçinin yapılışı: Patatesler (patatesler çiğden konacak haşlanmayacaklar), biberler, soğan küp küp doğranır sıvı yağla birlikte tavaya alınır. Patatesler yarı yarıya pişene dek kavrulur. Kıyma eklenir ve kavrulur. Doğranmış maydanoz, tuz katılır 1-2 dakika daha çevrilir ocaktan alınır.


No comments:

Post a Comment