Friday, September 14, 2012

KIŞ HAZIRLIKLARI DONDURULMUŞ BARBUNYA






 Kış için barbunyayı nasıl saklayabilirim?diyenler için...Her yıl barbunyayı  ayıklar,yıkar ve süzüldükten sonra poşetlere koyar ve derin dondurucuda muhafaza ederdim.Bir değişiklik yapayım ve bu seferde bu şekilde dondurucuda saklıyayım dedim.Bu yöntemi KIŞLIK YEŞİL FASÜLYE YAPIMIndan esinlenerek denedim.Gerçekten pişirme esnasında daha pratik oldu.Denemek için bir tanesini pişirdim bile ;) Onun tarifini de ileriki günlerde sizlerle paylaşacağım...Sevgiyle kalın...






MALZEMELER






2 kg barbunya






6 adet iri domates






5-6 adet yeşil biber











YAPILIŞI






Barbunyaları ayıklayıp yıkayın ve kara suyu çıkana kadar haşlayın.Soğumaya bırakın.






Domatesleri soyup doğrayın.Biberleri yemeklik doğrayın.Domates ve biberleri barbunyalar ile karıştırıp buzdolabı poşetlerine doldurup dondurucuya koyun.






No comments:

Post a Comment