Thursday, September 13, 2012

Vişneli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır ?




Vişneli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:

3 Adet çırpılmış yumurta sarısı

1/2 Su bardağı toz şeker

1/2 Su bardağı süt

1/2 Çay kaşığı tuz

2 Su bardağı soğutulmuş krema

3/4 Su bardağı vişne konsantresi

Dondurmanın Hazırlanışı:

Yumurtaların sarıları, şeker, süt ve tuzu bir tencerede karıştırın.

Orta ateşte devamlı karıştırarak üstünde kabarcıklar belirmeye başlayana dek ısıtın.

Ocaktan alıp, bir kaba koyun.

Üstünü kapatıp, oda sıcaklığına gelene dek 1-2 saat buzdolabında soğutun.

Geri kalan malzemeleri sütlü karışıma katın.

Buzluğa koyup soğumaya bırakın.

2 saatte bir çıkarıp savurarak karıştırın.

İyice donduğunda servis yapın.Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment